IMG_5160

Uge 20 / Stauderne vokser til og grøntsagerne spirer

Vente og vande

Haven er ved at være rigtig grøn og den bare jord i bedene er ved at blive dækket af stauderne, der har turbofart på. Jeg er færdig med den hårde del af klargøringen og snart klar til den tid hvor man bare kan læne sig tilbage og nyde frugterne af sine anstrengelser. De små planter i bedene skal dog passes rimeligt nænsomt med vand og opmærksomhed, men det varer ikke længe før de har fat og bliver mere robuste og fint kan klare nogle dages tørke. Bortset fra den selvsåede salat, som spæner fra alle andre planter i kasserne, er det som vanligt radiserne, der kommer først. Det er virkelig en taknemmelig afgrøde. Ca 4-5 uger fra man har sået dem, kan de høstes. Til venstre kan man lige ane gulerødderne – det er ny sort som skulle være helt resistent overfor gulerodsfluen. Vi får se.. IMG_5162 IMG_5163 Den selvsåede salat har det som man kan se til højre glimrende. Hele kassen er pakket med friske blade som snart kan spise. Jeg IMG_4015vander lidt i bunden og ikke på selve bladene så de klasker sammen og rådner mod jorden. Jeg håndluger stadig en del og ærgrer mig over at jeg smidt ukrudtsplanten Kruset Skræppe på kompostbunken. Frøene fra planten har hygget sig i den kompost jeg har fordel i bedene og det betyder at der nu vokser små planter med en ukuelig pælerod frem hist og her. Jeg fjerner dem med håndkraft og stor nidkærhed. Fremover får den plante ikke lov til at komme i nærheden af kompostbunken! IMG_4055 Som man se ovenfor er kartoflerne netop kommet op og jeg har hyppet dem, så de render jeg oprindeligt lagde dem i nu vender omvendt. Vi er heldige at få en masse regn – regnen følges normalt af en tørkeperiode i forsommeren og så er det bedst, hvis grøntsager og planter har tanket op. IMG_4052 Til højre er det tulipanen Spring Green i kombination med en helt sort geranium, som jeg har gravet op af en venindes have i London og smuglet hjem. Nedenunder er det Storkonval i kombination med Kærmindesøster, som jeg har plantet efter inspiration fra Bateman, Rudyard Kiplings hjem i Kent, Sydengland, hvor denne kombination dækker hele jorden under en lang buet pergola. IMG_3947