IMG_5173

Uge 18 / Lige linjer

Lige linjer

Der venter altid en besværlig opgave i starten af havesæsonen. Det er nemt nok at luge og så men indimellem skal der større anstrengelser til. I min have kravler græsplænen ind i bedene fra oktober til april, og jeg har endnu ikke investeret i jernkanter til at adskille græsrødder og bed, som man gør i de store engelske haver. Så er det godt jeg har Søren til det grove. Han lægger et bræt ud mellem to snore udspændt på nogle jernstokke og stikker kanterne med en spade. Bagefter vender han de tunge klumper af jord, græs og rødder så de kan tørre med undersiden op ad. Efter en dag i solen kan man ryste den gode jord af så den kan blive i bedet og smide græs og rødder på komposten. Da vi har 10 staudebede, tager det næsten en hel dag at få alle kanterne flotte men så holder det også det meste af sæsonen og skal bare klippes lidt til med en kantklipper fra tid til anden.

IMG_5175

På billedet ovenfor er kanterne ordnet så man lige kan ane den buksbomhæk, jeg er ved at anlægge for at markere adskillelsen mellem græs og nyttehave.I bedet sætter jeg mine ærtespirer op af wigwams i forskellig størrelse. Det skal ikke nødvendigvis være for ordentligt for at blive pænt.

Under ærterne sætter jeg mine spidskål, der er blevet fine inde i vindueskarmen men næste år sår jeg direkte i jorden. Prøv lige at se forskellen mellem mine slatne spirer og den kål der har sået sig selv i en af mine store potter!

IMG_5177  IMG_4012 IMG_4036