Services

Jeg har arbejdet i et krydsfelt mellem kultur, medievirksomhed, jura og forretning i mere end 15 år. Som juridisk og kommerciel rådgiver tilbyder jeg derfor en specialiseret service til virksomheder i underholdningsbranchen og til personer, der arbejder i branchen som f.eks. instruktører, dramatikere, tv-værter, producere, konceptudviklere mfl.

Jeg kan bl.a. tilbyde hjælp med forhandling og udarbejdelse af kontrakter, samarbejdsaftaler, distributionsaftaler, co-produktionskontrakter, agentaftaler, deltageraftaler, ansættelseskontrakter, overenskomstforhold, entreprisekontrakter med tv-stationer samt diverse former for rettighedskontrakter, såsom f.eks. optionsaftaler og licens- og formataftaler. Gennem årene har jeg arbejdet med flere af de internationale produktions- og distributionsselskaber og hjulpet med at etablere strategisk samarbejde mellem dem og danske producenter både som joint venture og ved virksomhedsoverdragelse. Jeg samarbejder med revisorer og advokater for at sikre, at danske producenter og kreative får den helt rigtige rådgivning.

Udover juridisk bistand tilbyder jeg hjælp til forretningsudvikling og strategisk sparring. En del ledere i underholdningsbranchen har ikke mange at dele deres udfordringer med, og derfor kan det være rart at tale med en, der selv har prøvet at stå med det overordnede driftsansvar.

I underholdningsbranchen har man ofte ikke tid eller tålmodighed til at vente længe på et langt juridisk responsum, f.eks. når man står midt i en produktion. Min arbejdsfilosofi er, at jeg er tilgængelig for mine samarbejdspartnere og normalt altid giver et klart svar på kort tid.

- Malene Lei Raben

 

 

 

feat2